Ннай-вероятно служебен премиер ще бъде бившият служебен социален министър Гълъб Донев,

...
Ннай-вероятно служебен премиер ще бъде бившият служебен социален министър Гълъб Донев,
Коментари Харесай

Пеканов става вицепремиер в служебния кабинет, вижте и другите спрягани за министри


Ннай-вероятно длъжностен министър председател ще бъде някогашният длъжностен обществен министър Гълъб Донев, написа " 24 часа ". 

Като вицепремиер по ръководството на европейските средства и в този кабинет ще се завърне Атанас Пеканов.

Очаква се министър на правосъдието  и вицепремиер да стане Крум Зарков, един от най-активните във вътрешната съпротива против Корнелия Нинова.  За министър на стопанската система се готви Димитър Данчев, който и сега е зам.-министър. За министър на икономиката се спрягат още няколко имена, като едно от тях е на Даниела Везиева, която заемаше поста във втория длъжностен кабинет предходната година, откакто Кирил Петков влезе в политиката с " Продължаваме промяната ".

Министър на превоза евентуално още веднъж ще е Христо Алексиев, който заемаше поста и в предишните служебни държавни управления. Министър на туризма отново ще е Стела Балтова, която също беше на този пост в предходни кабинети на Радев. Като правоприемник на Бойко Рашков обаче се върти и името на някогашния правосъден министър Иван Демерджиев, който по време на кабинета на Кирил Петков за малко беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи.

Министър на енергетиката евентуално ще е  уволненият по времето на кабинета " Петков " някогашен шеф на " Булгаргаз "  Николай Павлов, който към този момент беше служебен министър в първото държавно управление на Радев. Министър на защитата евентуално ще е основният секретар на президента Румен Радев – полк. Димитър Стоянов. Според " Медиапул " назначението на Стоянов отпред на МО би било явен знак за превръщане на курса към Русия.

За външен министър се разискват имената на посланика във Великобритания Марин Райков и бившият посланик №1 Светлан Стоев. Едно от спряганите имена за министър на опазването на здравето е това на д-р Славейко Джамбазов, който е съветник по здравна политика. За поста имало още двама претенденти - д-р Таня Андреева и доктор Емил Райнов. За министерството на финансите импровизирано се спряга името на предходния служебен финансов министър Валери Белчев. 

Постът на министър на земеделието евентуално ще иде при някогашния длъжностен зам.-министър Георги Събев, само че диалози са водени и с Явор Гечев, който също беше зам.-министър. Социален министър евентуално ще стане Лазар Лазаров, който сега е зам.-министър. За министър на електронното ръководство се спряга зам.-председателят на Държавна организация
" Електронно ръководство " Красимир Симонски.

По информация на Mediapool, пост в служебния кабинет е подготвена да заеме и сегашният външният министър в оставка Теодора Генчовска (ИТН). Според някои източници е било обсъждано тя да стане министър или зам.-министър в Министерството на защитата, където е работила по-рано, но на много ниска позиция.

Друг пост, към който се стреми Генчовска, е дипломат на България в НАТО. По неофициална информация Генчовска и Румен Радев са обсъждали възможното ѝ изпращане там още преди два месеца, когато са съгласували и други посланически назначения зад тила на правителството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР